idezojelek

A rendőrség a hibás

Nem lennék meglepve, ha a nyilvános bocsánatkérés után elcsapnák a rendőrfőnököt, a „meghurcolt” Eva Kaili pedig lovasszobrot kapna az EP-székháznál.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva ­Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint. A prókátorok ugyanis azt mondják, a hatóságoknak hivatalos felfüggesztési kérelmet kellett volna benyújtaniuk a parlament mentelmi bizottságához, mielőtt molesztálni kezdik védencüket. Erre azonban nem került sor, ellenben decemberben nemes egyszerűséggel tömlöcbe zárták a szegény asszonyt. (Tömlöcbe? Nemhogy rács nem volt az ablakon, még a cellaajtót sem zárták a VIP-apartmanban, ahol televízió, telefon, internet, konditerem, könyvtár, pingpong- és csocsóasztal is várta a korrupcióban megfáradt néptribunt.)

Az ügyvédek meggyőződése, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat megsértette ügyfelük mentelmi jogát, valamint a gyanúsítottakat védő uniós törvényeket, vagyis a büntetőeljárást azonnal elfogadhatatlannak kell nyilvánítani. E célból (a botrány többi gyanúsított zsiványával összefogva) nyomban kérelmet nyújtottak be a szövetségi ügyészséghez, amely három független bíró általi vizsgálatot indít a vádakkal kapcsolatban.

Ha jól értelmezem a védelem háborgását, a prókátoroknak az a legnagyobb bajuk, hogy a rendőrök nem jelezték előre a házkutatási szándékukat.

Hallatlan! Nem lennék meglepve, ha a nyilvános bocsánatkérés után elcsapnák a rendőrfőnököt, a meghurcolt Eva asszony pedig lovasszobrot kapna az EP-székház főbejáratánál.

Már csak az a kérdés, mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.