Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Zárómomentum

El lehet képzelni, milyen állapotok uralkodhatnak a Momentum háza táján, ha már úgy fest, hogy ismét Fekete-Győr András lehet az elnök a tisztségről lemondó Donáth Anna helyett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

El lehet képzelni, milyen állapotok uralkodhatnak a Momentum háza táján, ha már úgy fest, hogy ismét Fekete-Győr András lehet az elnök a tisztségről lemondó Donáth Anna helyett. Ismerve a kétségbeejtő ember korábbi munkásságát, nem kizárt: ő lesz a párt zárómomentuma. Azóta, hogy 2022-ben 3,39 százalékkal tökutolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-show-ban, állapota tovább romlott. 

Pillantsunk bele az ápolóit kijátszó Fegyőr előzetes programbeszédé­be: „A szabadságharc csak most veszi kezdetét. A vasárnapi választási eredmények tükrében a Momentumban változás kell, ha a párt sikeres szeretne lenni. […] Nem félek a kihívástól, készen állok rá, hogy megfordítsam a lefelé tartó tendenciát.” 

A füstbombás atlétától sosem álltak távol az orvosért kiáltó nyilatkozatok. Nemrégiben összegyűjtöttem a legerősebb szózatait: „Mint az unió engedelmes tagja, végre kell hajtanunk a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket. Ne ijedjünk meg néhány száz jámbor menekülttől!”, „Semmi szükségünk katonákra a határon, hiszen a magyar honvédség úgyis csak propagandaeszköz.”, „A Momentum fogja majd átvezetni a XXI. századba Magyarországot.” Legnagyobb kedvencem az a nyilatkozata, hogy miniszterelnökként Putyinnal csak akkor lesz majd hajlandó találkozni, ha az orosz elnök kivonta csapatait Ukrajnából, előbb semmiképp. A 2022-es választás előtt azt ecsetelte, hogy az ellenzéknek nemcsak sima többségre, de kétharmados győzelemre is esélye van…

Már ennyiből is látható, hogy az újra elnökségre spekuláló Fegyőr állapotának értékelése elsősorban pszichiátriai feladat. Nem irigylem a konzíliumot.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.