Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

David Gilbert a címvédő Luca Brecel legyőzésével kezdett a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon, a második fordulóban pedig kis híján megspórolt egy szakaszt, ugyanis a tizenhárom nyert frémig tartó mérkőzésen 12-4-re vezet Robert Milkins ellen. Ennél még sokkal szorosabb volt az állás, amikor a két angol játékos meccsén Milkins egy elhibázott lökés után a földhöz vágta a dákóját.

2024. 04. 26. 14:22
Robert Milkins sznúker-világbajnokság David Gilbert dühkitörés Crucible dákó
Robert Milkins nem bírt az idegeivel Fotó: World Snooker Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sznúker-világbajnokság első fordulójában akadt néhány sima mérkőzés, a hétszeres világbajnok Ronnie O’Sullivan például 10-1-re nyert, ahogy a korábbi döntős Kyren Wilson is. David Gilbert és Robert Milkins éppen ellenkezőleg, döntő frémben jutott a legjobb tizenhat közé. Különösen Gilbert állt közel a kieséshez, hiszen a címvédő Luca Brecel ellen 9-6-os hátrányból fordított 10-9-re.

David Gilbert Robert Milkins Luca Brecel sznúker
David Gilbert a címvédő Luca Brecel kiejtésével kezdett, most már fél lábbal a legjobb nyolc között érezheti magát. Forrás: World Snooker Tour

A két angol játékos közül idén Milkins a magasabban rangsorolt játékos, neki nem kellett selejtezőt vívnia, viszont karrierjüket nézve Gilbert a sikeresebb, ő 2019-ben elődöntőt játszott a sznúker-világbajnokságon, ahol Milkins még sohasem jutott túl a második fordulón.

S szinte biztosnak látszik, hogy idén sem fog, ugyanis két szakasz után 12-4-es hátrányba került Gilbert ellen, azaz péntek este Gilbertnek már csak egyetlen frémet kell nyernie a továbbjutás bebiztosításához.

Sokáig szorosabbnak tűnt a mérkőzés, Gilbert 7-4-re vezetett, Milkins viszont a tizenkettedik frémben jó úton haladt. Egy hiba után azonban elveszítette a fejét, és a földhöz vágta a dákóját.

Az elegáns viselet által jellemzett sznúkerben nagyon ritka az ilyen jelenet, s nemcsak az etikettre való tekintettel, hanem praktikus okokból sem. Szó sincs arról, mint a teniszben, ahol eleve több ütővel érkeznek a játékosok a mérkőzésekre, és még akkor is cserélgetik őket, ha nem zúzták szét dühükben a játékszert, a sznúkerjátékosok jellemzően hosszú évekig használják ugyanazt a dákót.

Milkins a dühkitörése után indult csak el igazán a lejtőn, a folytatásban már egyetlen frémet sem nyert, így a kiesés szélére került.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.