„Kicsit álszent” – ráförmedt az újságíróra a Bayern München edzője a BL-siker után

Thomas Tuchel nem fogadta jól az egyik kérdést az Arsenal elleni szerdai győzelem és a Bajnokok Ligájában az elődöntőbe jutás után. A Bayern München edzője zokon vette, hogy arról kérdezték, elégtételt érez-e a mostani sikernek köszönhetően, hiszen egyébként kudarcos idényt teljesít a bajor sztárcsapattal, amely a szezon végén meg is válik tőle. Tuchel válasza paprikás volt.

2024. 04. 18. 8:50
TUCHEL, Thomas
München, 2024. április 17. Thomas Tuchel, a Bayern München vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének Bayern München - Arsenal visszavágó mérkõzése elõtt a müncheni Allianz Arénában 2024. április 17-én. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Bajnokok Ligájában vigasztalódik a Bayern München, amely az elmúlt hétvégén elvesztette a 2013 óta tartó hegemóniáját a Bundesligában, hiszen a Bayer Leverkusen öt fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az aranyérmét. A bajorok viszont a BL-ben tovább menetelnek, szerda este az Arsenal 1-0-s legyőzése haza pályán összesítésben 3-2-es továbbjutást ért. A Bayern a covidos év, 2020 óta először jutott a legjobb négy közé a BL-ben, akkor ugye meg is nyerte a sorozatot.

A Bayern München továbbjutott az Arsenal ellen a BL-ben. Fotó: EPA/Matthias Schrader

Münchenben most nem igazán tudják eldönteni, hogy a jelenlegi idény kudarc vagy siker, hiszen Thomas Tuchel vezetőedző idény végi menesztését már korábban bejelentette a klub a Bundesligában való bukdácsolás miatt, ám még akár az is megtörténhet, hogy a BL-ben nagy sikert arat a távozó edző.

Alighanem erre az ellentmondásra vonatkozott az újságírói kérdés, amelyet Tuchel nem fogadott jól az Arsenal elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón. Az ESPN cikke szerint azt kérdezték a Bayern mesteréről, hogy érez-e elégtételt a sikernek köszönhetően a balul sikerült szezonja miatt.

– Ez kicsit álszent – válaszolt Tuchel, akit a Kicker idézett. – Nézzük csak meg, honnan jön a kritika. Tőled, a médiából. És most azt kérdezed, hogy érzek-e elégtételt?

Tuchel később megenyhült, és hozzátette: – Ez van. Mindent beleadtam a klubnál töltött első napomtól kezdve, és így teszek egészen az utolsóig.

Thomas Tuchel: Még nincs vége, főleg nem most!

A német edzőnek nagy tapasztalata van a BL végjátékában, hiszen korábban a PSG-vel döntőbe jutott (2020-ban épp a Bayern ellen veszített), a Chelsea-vel pedig 2021-ben meg is nyerte a legrangosabb európai kupát.

– Az elődöntő egy nagy lépés – fogalmazott Tuchel. – A legjobb négy mindig izgalmas. Ezek különleges pillanatok. Legyőztük a Premier League egyik topcsapatát. Meglátjuk, hogy ez hogyan hat a csapatra. Ez a szezon még nem ért véget. Főleg nem most.

Tuchel még sikert is kovácsolhat az idényből, amely eddig a Xabi Alonso vezette Leverkusenről szólt Németországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.