Urbán az Újpest logójától addig jutott, hogy a nőknek a konyhában a helyük

„Duchatelet-t nem világosították fel, hogy az Újpest nem az a klub, amivel lehet szórakozni.”

MN
2017. 07. 05. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az Újpest FC vezetése néhány napja hirtelen úgy döntött, lecseréli a klub eddigi címerét. Első lépésben három lehetséges alkotás közül választhattak a szurkolók, majd végül kihirdették a győztest.

Az eset miatt az újpesti drukkerek az ügyvezetőt, Gyarmati Esztert fenyegetik  – persze a történet a felszínen lévőnél azért komplexebb. Erről bővebben itt írtunk:

A klub Facebook-oldalán megjelenő hozzászólások zöme vagy épp a Nemzeti Sport szavazásának eredménye egyébként azt bizonyítja, a drukkerek elsöprő többsége kifejezetten elutasítja a címerváltoztatást. Ahogy Urbán Flórián sem túl boldog a sokak szerint inkább vécéülőkére hasonlító címer miatt.

Mint a csapat korábbi játékosa a Rangadó.hunak elmondta: „úgy néz ki, mint egy húgycső”. Hozzátette, a címerváltoztatással pedig még egyértelműbbé vált számára, a jelenlegi tulajdonos és a vezetők nem tisztelik a hagyományokat. 

„Úgy látszik, hogy akik Duchatelet környezetében vannak és nagyon jól megélnek, még nem világosították fel őt, hogy az Újpest nem az a klub, amivel így lehet szórakozni” – folytatta Urbán. 

Ezután jött egy igencsak meglepő csavar a gondolatsorban. Urbán először elmondta, békés úton kell rendezni a problémát, és a szurkolókat vissza kell csábítani a stadionba, majd lépett egy szintet, és jelezte, hogy ez nagyon nehéz lesz, mert a tulajdonos és az ügyvezető nagyon elvetette a sulykot.

Ezután jött az Urbán-féle levezetés végkövetkeztetése: „Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban.”

Ezután már csak egy habkönnyű befejezés maradt, miszerint a szurkoló azt szeretné látni, hogy fejlődik a csapat, hogy így minél boldogabb legyen, mindezt a tradíció tiszteletben tartása mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.