Fiatalítás helyett: Mészáros Lőrinc horvát csapatából erősíti meg a Puskást

Újabb eszéki játékos tűnik fel a Pancho Arénában.

Gabay Balázs
2017. 08. 30. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonnyal keveseket lep meg, hogy a magyar utánpótlás felvirágoztatására életre hívott Puskás Akadémia felnőtt csapata ezúttal sem a tehetséges fiatalok közül ad valakinek lehetőséget, hanem egy külföldivel erősít. A középkorú, tapasztalt NB I-es játékosokkal feltöltött keretet egy eszéki labdarúgóval, Antonio Peroseviccsel toldja meg a csapat – adta hírül honlapján a klub. A 25 éves labdarúgó a horvát U18-as válogatottban hétszer, az U20-as válogatottban hatszor, a felnőtt nemzeti tizenegyben pedig kétszer lépett pályára. Az NK Osijek felnőtt csapatában 2009-ben debütált, azóta 124 mérkőzésen 32 gólt szerzett.

Perosevic beköszönő interjújában érthetően örvend az átigazolásnak, picit túlzásba is esik, mikor azt mondja, remek csapat kezd kialakulni Felcsúton. A Puskás sokáig utolsó helyen szerénykedett a bajnokságban, de nemrég feltámadt, és már a nyolcadik.

A horvát futballista leigazolásával szépen körvonalazódik, amit korábban sejteni lehetett. Mészáros Lőrincnek, a Puskás tulajának, azzal, hogy megvette az eszéki csapatot, nemcsak pénzügyi befektetési szándékai voltak, hanem az is, hogy a tehetségesebb horvát játékosokat onnan az NB I-be tudja hozni. Az eszéki Josip Knezevic is nemrég érkezett, velük együtt már négy horvátja van a Puskásnak. Viszont ha megmarad ez a trend, akkor valóban el kéne most már felejteni azt a jelszót, hogy az ügyes magyar fiatalok kinevelése a célja a Puskásnak, ugyanis ehhez őket (is) kellene játszatni a felnőtt csapatban, mondjuk épp a – sokszor középszerű – légiósok helyett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.