Pintér Attila: Igazságtalanság történik a Puskás Akadémiával

Úgy látja, járt volna az emberelőny a Honvéd ellen, csapata sokkal jobb volt a bajnoknál.

Arday Attila
2017. 08. 07. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy forduló után az NB I sereghajtója az újonc Puskás Akadémia. Pintér Attila gárdája egy döntetlen mellett eddig háromszor kikapott, hétvégén otthon a bajnok Honvédtól 2-0-ra. 

A szakvezető szerint a legutóbbi vereségben a játékvezető is alaposan ludas, a szabályok pedig abban, hogy csapata eddig nyeretlen. Mint a Nemzeti Sportnak adott interjúban kifejtette: „Nem róhatok fel semmit a csapatomnak, megítélésem szerint sokkal jobban futballoztunk, mint a Honvéd. Javaslom mindenkinek, nézze meg, mi történt a huszonnyolcadik perc környékén: Diallót hátulról akasztotta Bobál Dávid. Ez sárga lapot érdemelt volna – neki már másodszor. Azt gondolom, aki szabálytalankodik, azt meg kell büntetni, akkor is, ha van már egy sárgája.

Hatvanöt percet emberelőnyben focizhattunk volna,

és azért a Honvéd ellen nagyon nem mindegy, hogy ezt a lehetőséget elvették tőlünk.”

Szerinte óvodásgólokat kapott a csapata, ez is közrejátszott a végeredményben. A bajnokságról általánosságban elmondta: „Igazságtalannak érzem, hogy amíg nekünk csak három idegenlégiósunk lehetett a pályán, kupainduló ellenfeleinknek öt. Ezt nem tartom fairnek. Nem esünk kétségbe, amíg másoknak kész csapatuk volt, nekünk tovább kell építkeznünk ugyanezzel az akarattal, ugyanezzel az agresszivitással, és előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is.”

A bajnokság vasárnapi mérkőzéseinek összefoglalója

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.