Egy évre eltiltották a Juventus elnökét

A sportvezető megkönnyítette egyes ultracsoportoknak a csapat hazai meccseire szóló jegyek megvásárlását.

MN
2017. 09. 25. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyéves eltiltást kapott az Olasz Labdarúgó-szövetségtől (FIGC) Andrea Agnelli, a Juventus elnöke – írja az MTI. A beszámoló szerint a sportvezetőt – akinek 300 ezer eurót (93 millió forintot) is fizetnie kell – jegyüzérkedés miatt tiltották el.

Az ügyészség vádja szerint Agnelli – aki végig tagadta bűnösségét – bizonyos ultracsoportoknak megkönnyítette a csapat hazai mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek megvásárlását, illetve többször is találkozott az épp nyolcéves börtönbüntetését töltő Rocco Dominellóval, aki a nemzetközi ’Ndrangheta maffia tagja.

Az ügyészség eredetileg két és fél éves eltiltást, valamint két zárt kapus mérkőzést kért a Juventusra és annak elnökére. Giuseppe Pecoraro, a szövetséget képviselő ügyész az ítélethirdetés után jelezte, súlyosbításért fellebbez.

Agnellit a hónap elején választották meg az európai futballklubokat tömörítő szervezet (ECA) elnökévé.

Mellette a Juventus biztonsági főnöke, Alessandro D’Angelo 15 hónapos, míg a jegyeladásokért felelős Stefano Merulla és a korábbi marketingvezető Francesco Calvo egyéves büntetést kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.