Durva büntetést kapott az Újpest FC

Az együttesnek 800 ezer forintot kell fizetnie.

MN
2017. 10. 25. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 800 ezer forintos büntetést szabott ki az MLSZ fegyelmi bizottsága az Újpest FC-re a Ferencváros otthonában lejátszott szombati bajnoki rangadón történtek miatt. Az indoklás szerint „az együttest, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és egy sportvezető szidalmazása), szurkolóinak gyűlöletkeltő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért (»huhogás«)” kötelezik a pénzbüntetés megfizetésére.

A mérkőzés miatt az FTC-t – mint visszaesőt – 350 ezer forintra büntették a mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak tárgyak játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása).

Az MLSZ fegyelmi bizottsága emellett arról is döntött, hogy

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.