Storck: Megpróbáljuk a lehetetlent lehetségessé tenni

Bernd Storck és a válogatott két játékosa mondta el gondolatait az utolsó két vb-selejtező előtt.

Havasi Zsolt
2017. 10. 02. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjére készül Svájc (október 7.) és Feröer szigetek (október 10.) ellen. Mivel a magyar csapat már nem juthat ki a 2018-as oroszországi tornára, így a következő tétmérkőzések lényegében a csoport harmadik helyének megszerzése miatt fontosak. A nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Bernd Storck a Telkiben megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy jó kedvvel várják a találkozókat.

„Intenzíven készülünk, és Portugália, illetve Lettország ellen már megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményre” – mondta a német szakember.

Kiemelte, Svájc ellen igyekeznek a lehetetlent lehetségességgé tenni, hiszen korábban is sikerült Svájcnak két gólt rúgni, s ezt most is meg fogják próbálni. Egy kis humorral hozzátette, a legfontosabb azért, hogy 11 játékossal játsszák végig a meccseket. A bázeli fellépés alkalmával az első számú tényező majd a bátorság lesz, ehhez pedig kemény védekezés kell, amiből gólhelyzeteket lehet kialakítani. „A lényeg, hogy ne bújjunk el” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miben lát előrelépést, illetve miként értékeli az eddig megszerzett 10 pontot, elmondta, ugyan szerettek volna több pontot szerezni, de több, szükségtelen vereség miatt ez nem sikerült.

„Le kell vonni a tanulságokat, s fejlődni kell” – emelte ki. Kitért arra, is, hogy sokszor sérülések nehezítették a helyzetet, emellett pedig meg kell adni a lehetőséget a fiataloknak, akik csak a válogatottban tudnak nemzetközi meccseket játszani. Ugyanis a klubok csak elvétve vívnak magas szintű találkozókat.

Storck úgy véli, attól függetlenül, hogy hány pontot ért el a jelenlegi vb-selejtező alkalmával, a válogatott az andorrai és a feröeri hiba mellett is javított teljesítményén. „Jobban állunk helyzetkialakítás terén” – világított rá. A német szakember elfogadja, hogy Magyarországon nagyok az elvárások, de a mostani fejlődést pozitívan kell fogadni.

A kerettel készülő két játékos, Eppel Márton (Honvéd) és Lovrencsics Gergő (Ferencváros) is megszólalt. Utóbbi annyit mondott, hogy a csapat szeretné jól zárni a selejtezőt, továbbá azt, hogy sok nemzetközi meccs kéne, hogy magasabb szinten tudjanak teljesíteni. Ahogy arra is kitért, hogy az NB I-hez képest az előrébb tartó labdarúgó bajnokságok csapatainál gyorsabban gondolkodnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.