Gerrard jobbulást kívánt Bogdánnak

A nemrég megsérült magyar válogatott kapust megműtötték, Liverpoolban lábadozik.

Földi Bence
2016. 12. 06. 16:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodosztályú Wigan Athleticben kölcsönben szerepelt a magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám, amikor november 21-én, a Barnsley elleni 0-0-s meccs 59. percében keresztszalag-szakadást szenvedett. A jobb térde sérült meg a 29 éves játékosnak, akit végül december 6-án műtöttek meg. A kölcsönszerződését felbontották, Liverpoolban lábadozik tovább – felépülése 6-9 hónapot is igénybe vehet.

„Szerencsére rendben lezajlott az operáció, hamarosan kiengednek a kórházból, és kezdődik a rehabilitáció a Liverpoolnál. Hálás vagyok a Wigan Athleticnek a lehetőségért, nagyszerű embereket ismerhettem meg a klubnál. A legjobbakat kívánom nekik a jövőben” – közölte Bogdán a Facebookon és az Instagramon is. Utóbbin rengeteg támogató kommentet kapott magyar és külföldi követőitől, de egy mindenképp kiemelkedett közülük.

„Gyógyulj meg hamar, tesó!”

– írta egy hozzászóló, aki nem más, mint a Liverpool legendás egykori csapatkapitánya, Steven Gerrard, aki november végén vonult vissza az élfocitól. Akkor hosszabban írtunk arról, merre folytathatja, valamint infografikát közöltünk karrierjéről. Azóta kiderült, minden bizonnyal a Liverpool edzői stábjában, valamelyik korosztályos csapatnál dolgozhat a jövőben. Hétfőn egyébként részt vett az angol FA-kupa sorsolásán is, ahol kihúzta, hogy a Liverpool a Newport County és a Plymouth Argyle összecsapásának győztesével játszik a következő körben. Gerrard viccelődve kijelentette: „Ezért igazán kaphatnék egy állást”.

Míg Gerrarddal hosszú távon számolnak Liverpoolban, Bogdánról ez nem mondható el. A német Jürgen Klopp nyáron ajtót mutatott a magyar kapusnak, aki el is ment kölcsönbe a Wiganhez. A Liverpool leigazolta a fiatal német Loris Kariust a Mainztól, aki ugyan kiszorította a kapuból a bizonytalankodó belga válogatott Simon Mignolet-t, borzasztó teljesítményével – a vasárnapi, Bournemouth elleni bajnokin négy gólt is kapott – rámutatott, a Vörösöknek továbbra is komoly kapusgondjaik vannak. Ettől függetlenül Bogdán valószínűleg nem kap újabb esélyt a Liverpool német vezetőedzőjétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.