Elkészült a jelentés

V.K.
1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elkészült a megfigyelési bizottság jelentéstervezete – tájékoztatta lapunkat Kosztolányi Dénes, a testület fideszes elnöke. A politikus hozzátette: a dokumentumot megküldte Kövér László titokminiszternek és Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy vizsgálják meg, a tízoldalas tervezet tartalmaz-e minősített államtitkokat. Megjegyezte, hogy a tárcák vezetőit arra kérte: az iratot oldják fel a titkosítás alól, vagy pedig töröljék az általuk aggályosnak tartott részleteket. A Napi Magyarország kérdésére válaszolva Kosztolányi Dénes elmondta, hogy a dokumentum választ ad azokra a kérdésekre, amelyek a titkos és törvénytelen adatgyűjtésekkel kapcsolatban felmerültek. – Orbán Viktor miniszterelnök szavahihetőségét a testület nem vizsgálta, mivel ezzel kapcsolatban csak az MSZP-nek, illetve az SZDSZ-nek voltak és vannak aggályai. Az eddigi nyilatkozatok alapján valószínűsíthető, hogy a jelentéstervezet a többi közt megállapítja: az előző kormány idején folytak titkos és törvénytelen adatgyűjtések, melyek részben összefüggésben voltak a titkosszolgálati fedőcégek működésének nem megfelelő szabályozásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.