A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Főtér: új műsor az MTV-ben

Metz Katalin
1999. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tévécsatornák szenzációhajhász programfolyamaival ellentétben az MTV új, értékteremtő és színes műsort indít november 14-én délelőtt 9 és 11 óra között.Az MTV 1 külön stábja működik együtt a regionális és helyi televízióstúdiókkal, hogy a honi kistelepülések hagyományait, természeti szépségeit, ünnepeit, népszokásait, kulturális avagy gasztronómiai különlegességeit, a helyi közösségek gondjait megismertesse az ország nyilvánosságával. Sas István műsorigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, húsz éve nem volt példa rá, hogy a vidéket (ráadásul módszeresen) föltérképezze a közszolgálati televízió – ha csak nem katasztrófahelyzetről volt szó. S arra sem volt példa, hogy a regionális tévék munkaközösségét ilyen rendszerességgel kapcsolják be az MTV szerkesztői, ráadásul egy 179 részes műsorfolyam megalkotásába. Az adássorozat része az új televíziós műsorstruktúrának; Szenes Andrea műsorokért felelős alelnök szándéka szerint érdekes vidékfejlesztő programsorozattal kívánják gazdagítani az MTV programját. Az intézmény jelenlegi anyagi helyzetében nem könnyű feladatra vállalkoztak, de az adások financiális fedezetét megkönnyíti az is, hogy a hetenként váltakozó helyszínek infrastruktúráját, terembérleteit a helyi stúdiók biztosítják. A Főtér „gazdája”, főszerkesztője Bolyáki Attila, felelős szerkesztője Hollósi Gábor és Kővári Tamás, vezető szerkesztője Darab Gyula és Halkó Gabriella, rendezője Székely Lajos és Törköly Róbert. Mint Bolyáki Attila elmondta, fiatal műsorvezetőket, új arcokat kívántak bevezetni, ezért a vidéki stúdiókból válogatták ki a legalkalmasabbakat: Dióssy Klárát, Világi Pétert, Tóth Krisztinát és Gál Istvánt. Lapunk kérdésére, hogy milyen kritériumok alapján történt a kiválasztás, pályázat vagy egyfajta megmérettetés útján, azt a választ adták: volt egy zártkörű megmérettetés, továbbá a nyelvi és képernyős szűrős bizottság kontrollján is át kellett menniük. Sas István kérdésre azt is elmondta, hogy nem óhajtják reklámokkal megszakítani a műsort, üzleti szempontból teljesen független programot kívánnak szerkeszteni. Kérdésemre beszámoltak arról, hogy a műsorokat főállású operatőrök, illetve a regionális stábok, stúdiók operatőrei készítik, s a szöveget mindig a soron következő műsorkészítő írja. Állandó műsorelemek és változások teszik színessé a Főtért. Polyáki Attila szerint az első, vasárnapi adásban Gárdony és térsége mutatkozik be. Ezúttal a stáb ellátogat Pákozdra, Káplnásnyékre, Pázmándra, Sukoróba és Velencére is. Bemutatnak megannyi helyi érdekességet, ifjú tehetségeket, a térség diákjainak életét, sportolási lehetőségeit, akárcsak helyi hagyományőrző mesterembereket. Az itt élő hírességek közül meglátogatják Tiboldi Mária magánénekesnőt és Maksa Zoltán humoristát is. A műsor szerkezete az egész család igényei alapján épül föl, három-négy perces blokkok töltik ki. Ezt az első adást hatvan napja készíti az MTV 40-60 főnyi stábja, egyelőre rögzített anyagot sugároznak, ám előbb-utóbb át kívánnak térni az élő adásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.