A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Hibrid szekfű

Galsai Dániel
1999. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda délután még irigykedtem, amikor megtudtam, hogy jeles kollégám már írja jegyzetét az SZDSZ „új generációjáról”. A mű tegnapi számunkban meg is jelent, aki nem olvasta, olvassa el, nem bánja meg. Ráadásul a tegnapi nap engem is örökérvényű igazsággal gazdagított, nevezetesen, hogy nem kell kapkodni, amit ma megírhatsz, nyugodtan halaszd holnapra. Bízz az MSZP-ben, és nem csalódsz... Mert ha hiszik, ha nem, az MSZP is megújul! Legalábbis új vizuális stratégián agyalnak a szocialisták, már a téma felelősét is kinevezték Molnár Gyula személyében, aki fiatal ember, a múltja lényegesen makulátlanabb, mint Horn Gyuláé (igaz, ez nem nagy kunszt!). Molnár szerint a szocialisták nemrégiben lezajlott kongresszusán megkezdődött az új vizuális stratégia kidolgozása. Ám ez költséges ügy, csak folyamatosan tudják végrehajtani. Ezért aztán egy „arculati kézikönyvet” adnak ki, fokozatosan lecserélik a betelt tagsági könyveket, ami ugyebár nem rossz dolog, sőt jó, jobb mint a whisky szódával és egy kis jéggel. A másik fontos csapásirány (ezen dolgozott hetek óta Molnár képviselő) a szekfű kérdése. Bár Micsurin elvtásat sajnálatos elhalálozása miatt nem vonták be a szakértői csapatba, mégis bizonyosnak tűnik, hogy a szocialista szekfű megváltozik. Alapszíne továbbra is a vörös lesz, de mellé kerül a fehér és a zöld szín is, „enyhítenék szögletességét, és a jövőben a szirmokból nem lehetne összerakni az ötágú csillagot.” A kék színt elhagyják a jövőben, az megmaradhat az SZDSZ-nek, nem mondom, hogy nívós szajré, dehát tudjuk: Pipás Pista későn futott, neki csak a füle jutott! M. Gy. dizájner amúgy „csak részben elégedett a párt emberi arculatának alakításával”. Ezért szakértői csoport alakul, amely ajánlásokat tesz a pártnak a kommunikálandó üzenetekről. Cél, hogy a pártházak nyitottak legyenek, s végül: az MSZP belső lapjának címe Havi Politikáról Tiszta Lapra változik! Ki gondolta volna, hogy így egyszerre, váratlanul előbukkan a félhomályból egy ember, és megoldja az ország minden égető problémáját? Az MSZP-nek tehát nincs pártprogramja (a kongreszszusra nem készült el), dehát fontossági sorrend is van a világon. Van viszont gömbölyded szekfű (én eddig azt hittem, hogy az a tulipán), nincs többé ötágú csillag (miért, eddig volt?), van szakértői csapat (miért, eddig nem volt?). Tiszta Lap lesz, ki tudja hányadszor az elmúlt évtizedben. Egy fontos kérdés maradt csupán. Ha, mondjuk, Horn Gyula október huszonharmadikán betér egy óbudai kisvendéglőbe, a kék-fehér kockás abroszon a vázában szögletes vörös szekfűt talál, és a pincér emberarcú bár, de nem hasonlít Molnár Gyulára, viszont a főúr régi tagköny-vében még van két üres hely a bélyegeknek, és nincs kéznél az arculati kézikönyv; nos akkor az egykori miniszterelnök rendelhet-e pacalpörköltet sós burgonyával vagy sem? Izgatottan várom a képviselő úr válaszát!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.