Kétfős frakció?

1999. 11. 03. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önvédelmi célból alakítottuk meg Szabó Lukács képviselőtársammal a Magyar Egység Pártja frakcióját, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire korlátozottak a független képviselők jogai – nyilatkozta lapunknak a MIÉP-frakcióból néhány hónapja kilépett Cseh Sándor. Elmondása szerint képviselőcsoportjuk megalakítását és az abból fakadó előnyöket – napirend előtti felszólalási lehetőség, bizottsági tagság – nem vonhatja meg tőlük senki. – Ez alkotmányos jogunk, hiszen a taláros testület is így rendelkezett korábban – hangsúlyozta Cseh Sándor. A két képviselő szándékáról tegnap tájékoztatta Áder János házelnököt. Salamon László, az Országgyűlés ügyrendi bizottságának elnöke továbbra is fenntartja elvi álláspontját, hogy a Házszabály mostani állapotában akár két képviselő is alakíthat frakciót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.