A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Magyar négyes három országban egy célért

S. M.
1999. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki bronzérmes magyar vegyesváltó tagjai szétszéledtek: Rózsa Norbert a Honvéd úszóival Brazíliában edz, Czene Attila egyetemi felvételire készül Phoenixben, míg Zubor Attila és Horváth Péter olaszországi tartózkodási engedélyre várva itthon edzeget.A Magyar Úszószövetség elnöksége ma tárgyalja Zubor Attila és Horváth Péter fellebbezését. A két válogatott úszó szeptember 15-én adta be átigazolási kérelmét a Sport Plusz SE-ből a Honvédhoz, amely viszont hiányos volt, ezért elutasították. Széchy Tamás tanítványai azóta magányos farkasokként egyedül edzenek, s arra várnak, hogy kiutazhassanak Olaszországba. Zubor Attila kérdésünkre elmondta, hogy az olaszországi utazáshoz tartózkodási engedély kell, s hiába sürgetik az Olasz Olimpiai Bizottságot, a hozzájárulás még mindig nem érkezett meg. – Sajnos, még bizonytalan a helyzetünk – magyarázta Zubor Attila. – Továbbra is a Sport Plusz SE versenyzői vagyunk, de semmilyen anyagi támogatást nem kapunk. Ennél is nagyobb gond, hogy másfél hónap alatt nem sikerült elintézni, hogy kiutazhassunk Olaszországba. Természetesen nem álltunk le, délelőtt a Komjádiban, délután pedig a Honvéd uszodájában edzünk. Ez a huzavona azonban hátráltatja az olimpiai felkészülésemet, pedig éppen azért akartam váltani, hogy Sydneyben jobban szerepeljek, mint a korábbi világversenyeken. Zubor az atlantai olimpián és a tavalyi világbajnokságon kellemes meglepetésre száz méteren döntős volt, ezért szakmailag nehezen megmagyarázható, hogy miért szakított Széchy Tamással, akivel 1993-tól együtt dolgozott. Attila nem tartja elképzelhetőnek, hogy ha a szövetség elnöksége ma elutasítja fellebbezésüket, akkor a Sport Plusz SE úszójaként visszatér korábbi mesteréhez. Pedig ez nem csupán a nyugodt olimpiai felkészülést jelentené számára, hanem a szövetség kiemelt támogatását is, mert részt vehetne a korábban bevált külföldi edzőtáborozáson. Az olimpiai bajnok Czene egy hónapja utazott el az Egyesült Államokba, ahol egyetemre szeretne járni. Információnk szerint Czenét nem fogadták tárt karokkal a tengerentúlon, minden költségét saját maga fedezi, és úszóként nincs kivételezett helyzetben. Például korán, fél ötkor kell kelnie azért, hogy reggel edzeni tudjon. A két edzés közben angolul tanul, mert a nyelvismeret az egyik alapfeltétele a felvételinek. A másik követelményen már túl van, matematikából megírta a felvételit, véleménye szerint ez megfelelően sikerült. Olimpiai bajnokunk karácsonyra jön haza, és ha felveszik, akkor januárban elkezdi egyetemi tanulmányait. Továbbra is kérdéses azonban, a tanulás mellett, ellenőrzés nélkül hogyan készül fel Sydneyre, amikor az elmúlt években az eredményességhez Széchy Tamás szigora is kevés volt. A magyar úszósport jelenlegi helyzetében nagy luxus, hogy egy évvel az olimpia előtt a férfi válogatott gerince „szétesett”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.