A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Mérsékelt díjnövekedés

Bálint
1999. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegedi közgyűlés legutóbbi ülésén döntés született arról, hogy jövőre milyen mértékben növekedhetnek a közszolgáltatások díjai. Ennek értelmében a tömegközlekedésben hat százalékkal lesz drágább a menetjegy. Jelenleg egy menetjegy ára 75 forint. A Tisza-parti városban két cég autóbuszai, villamosai és trolibuszai szállítják az utasokat. A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) önkormányzati, a Tisza Volán Rt. pedig állami tulajdonban van. Mindkét cégnél arra számítottak, hogy több mint nyolc százalékkal emelhetik a menetjegy árát, de a testület nem fogadta el javaslatukat. Tímár László gazdasági alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzatnak nem kevés pénzébe kerül az SZKT működtetése. Jövő évre például 700 millió forintot irányoztak elő a cég részére. A működési támogatáson és a villamosbeszerzésre szánt összegen kívül az SZKT-t illeti a város parkolóinak működtetéséből származó nyereség is, ami 110 millió forintot jelent. Tímártól megtudtuk továbbá, a többi közszolgáltatási díj megszabásánál is ügyeltek arra, hogy a várható infláció mértékéhez igazítsák az árakat. Ennek megfelelően határozott úgy a testület, hogy a kéményseprői szolgáltatás és a szilárdhulladék-szállítás díja maximum hét százalékkal növekedhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.