Több működő tőkét vonzana az ITDH

Udvari Gábor
1999. 11. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befektetési szemináriumot rendezett a közelmúltban Izraelben a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH), a Magyar–Izraeli Kamarával és az Izraeli Export Tanáccsal közösen. Éliás István, az ITDH vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta, hogy Izrael eddig közel 900 millió dollár értékben fektetett be hazánkba. Fő területük az ingatlanhasznosítás és -felújítás. Ők építették például a Duna Plazát, és most van átalakítás alatt a Deák téren lévő volt rendőrkapitánysági épület, amiből szálloda lesz. Az ITDH azonban azt szeretné, ha az izraeli befektetők tőkével segítenék a magyar termelést is. Izraelben magas színvonalon működik az elektronikai iparág. Haifa városában a műszaki egyetem mellett épült föl a világ második szilikon-völgye, ami a hightech technológia bázisa lett. A Magyar– Izraeli Kamara elnöke egyben egy fontos elektronikai cég vezérigazgatója is. Ezen a területen jelentős a kutatás-fejlesztési tevékenység is. A rendezvény fő célja így az volt, hogy elsősorban az elektronikai vállalatok reális képet kapjanak a magyarországi viszonyokról. Előadás hangzott el a magyar gazdaságról, a befektetési környezetről, a hazánkban adott kedvezményekről, az adórendszerről, a magyarországi elektronikai iparról. A szemináriumon közel száz izraeli gazdasági szakember jelent meg, s felmerült egy magyar ipari park izraeli üzemeltetésének lehetősége is. A jövő év elején az izraeli üzletemberek jönnek Magyarországra, a Magyar–Izraeli Kamara és a Haifai Kamara szervezésében. Ők a helyszínen találkoznak az együttműködésre ajánlott magyar partnerekkel, megismerkednek a befektetési környezettel, s tájékozódnak a kedvezményekről is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.