Több vizet a Dunába

Pákovics
1999. 11. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna hét szűk esztendeje címmel ismertette tegnap Győrött a Reflex Környezetvédő Egyesület álláspontját a vízlépcső sorsával kapcsolatban. Hajósy Adrienne, a Reflex Dunai Munkacsoportjának tagja kifejtette, hogy hét év után végre olyan delegáció veszi kézbe a Duna sorsának ügyét, amely egyértelműen kiáll Magyarország igénye mellett, hogy több víz kerüljön a folyóba. Nem kisebb tét forog kockán, mint az, hogy a Szigetköz természeti értékeit fenyegeti veszély, valamint a lakosság vízellátását is. A magyarság vízfogyasztásának 55 százaléka dunai alapokon nyugszik. Ezt a vízellátást veszélyezteti a bősi vízlépcső működése – vélekedett Hajósy Adrienne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.