időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Horn: Az MSZP nem ígérget

MNO
2002.01.13. 17:12

A szocialista párt és Medgyessy Péter nem ígérget, hanem vállalásokat tesz valamint az MSZP felfüggesztené és újratárgyalná a státustörvényhez kapcsolódva megszületett magyar-román egyetértési nyilatkozat végrehajtását – többek között ez mondta Horn Gyula az InfoRádió Aréna című műsorában.

Felfüggesztené és újratárgyalná az MSZP a státustörvényhez kapcsolódva megszületett magyar-román egyetértési nyilatkozat végrehajtását – mondta Horn Gyula volt miniszterelnök. Horn szerint a jelenlegi megállapodásból még nagy viták lesznek majd, hiszen a román diplomácia nagyon profi és érdekeikért a nemzetközi szervezetek előtt is keményen fel fognak lépni.

A volt szocialista kormányfő szerint nehéz indulatok nélkül beszélni a magyar-román megállapodásról, ezért is nevezte azt elcseszettnek, mert az egy hosszú távú feszültségforrás lesz a két szomszédos ország között. Horn Gyula szerint a kormány ebben a kérdésben szorult helyzetbe került. A volt miniszterelnök érthetetlennek nevezte a megállapodás létrejöttét.

Kérdésre válaszolva a volt szocialista kormányfő közölte: az MSZP nem feszültséget kelt a megállapodás bírálatával, hisz nekik, mint ellenzéki pártnak kötelességük elszuámoltatni a kormányt.

A Bokros-csomagról Horn elmondta: az egy kényszerű és szükséges lépés volt, amelynek következtében javult a magyar gazdaság teljesítőképessége. Horn szerint 1997-98-ban már láthatóak voltak a megszorítás kedvező jelei, az árakhoz képest jobban emelték a béreket és a nyugdíjakat. Ezt a bérnövekedést állította meg a Fidesz-kormány.

Egy másik kérdésre válaszolva Horn elmondta: a szocialista párt és Medgyessy Péter nem ígérget, hanem vállalásokat tesz. Olyanokat, amelyeket 1994-ben tettek és amelyeket meg is valósítottak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.