időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Deutsch a sportfinanszírozásról

MTI
2002.02.14. 19:31

1998 és 2001 között a központi költségvetésből több, mint ötven milliárd forint jutott sportfeladatokra. A megyei és a települési önkormányzatok sportra fordított kiadása ugyancsak meghaladta az 50 milliárd forintot.

Ezt Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter mondta Nyíregyházán, ahol a helyi Korridor Egyesület rendezvénysorozata keretében tartott előadást a sport és az egészség kapcsolatáról. - A magyar sportélet feltételrendszerének jelentős mértékű fejlesztése az ország lakosságának egészségmegőrzését is szolgálja - fogalmazott.

Deutsch szerint a jobb létesítményhelyzet megteremtette a lehetőséget ahhoz, hogy javulhasson az egészségük védelmében rendszeresen sportolók száma. Egy felmérés szerint Magyarország évente ötezer milliárd forint termelési érték megteremtésétől esik el a betegségek és az idő előtt bekövetkezett halálesetek miatt. - Az ötezer milliárd forint a GDP mintegy 30 százalékát jelenti jelenleg. Az Európai Unió országaiban 10-12 százalék a kiesett termelési érték aránya - tett összehasonlítást a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.