időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Szekeres Imre az összefogásról

MNO
2003.03.15. 16:25

Sok ezer ember részvételével kezdődött meg a március 15-i ünnepségsorozat szombaton a miskolci Kossuth-szobornál. Káli Sándor polgármester elmondta: nem voltak értelmetlenek azok a nagy nekibuzdulások Miskolc életében sem, amelyek révén igazi és jelentős értéket képviselő várossá vált.

– Összefogva, így kellene most is tennünk, hogy az új évezred lehetőségeivel élhessünk – jelentette ki.

Az emlékezés koszorúinak elhelyezése után a tömeg felkereste a város 48-as emlékhelyeit, majd az emberek a Petőfi-szoborhoz vonultak, ahol a kormány nevében Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára beszélt.

– Ezer éves történelmünk során három hét múlva dönthetünk először úgy a jövőnkről, hogy nem kényszerít minket semmiféle külső erőszak – jelentette ki.

Szekeres Imre rámutatott arra, hogy 1848 eseményei, céljai megkérdőjelezhetetlenül európaiak voltak.

– Ezen a napon, amikor március 15-ére emlékezünk, talán még a többi napnál is világosabban látszik, hogy amikor végre 155 év után itt a lehetőség, nem maradhatunk ki az európai népek közösségéből – mondta a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.