Megnyílt a KPMG-BME Akadémia

A köz- és versenyszféra szerepe az egész életen át tartó tanulás támogatásában címmel rendezett tanévnyitó konferenciát a KPMG könyvvizsgáló és adótanácsadó cég és a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) akadémiája csütörtökön a fővárosban.

2003. 11. 06. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megnyitón elhangzott, hogy nem mennyiségi, hanem minőségi tudásra van szükség. Az előadók fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy az elmúlt években – különösen a felsőoktatásban – nagymértékben bővült beiskolázás mellett megteremtsék a tudás megújításának lehetőségeit is.

Az első tanévben közel 50 kurzust szerveztek, tanfolyamaikon 220 cég és intézmény dolgozói vettek részt, az összes hallgató létszáma meghaladja a hétszázat.

A tanfolyamok végén a hallgatók kreditpontokkal minősített oklevelet kapnak, amelyek beszámíthatók a Műegyetemen folytatott MBA- (Master of Business Administration), illetve további posztgraduális tanulmányokba. Az első évben a számviteli ismeretekkel kapcsolatos tanfolyamokat keresték a legtöbben, de népszerűek voltak a tudásmenedzsmenttel, az üzleti hírszerzéssel, a gazdasági csalások, kockázatok kezelésével foglalkozó kurzusok is, és egyre nő az uniós csatlakozás kérdéseit taglaló tanfolyamok iránti érdeklődés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.