Mérséklődhetnek a telefonálási költségek

Miután a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) elfogadta a Matáv Rt referenciaárait, a távközlési cég közölte: egyes esetekben az összekapcsolási forgalmi díjak - a helyi, a regionális és az országos híváskezdeményezés és végződtetés esetén - átlagosan 16 százalékkal csökkennek a korábbiakhoz képest.

2004. 01. 13. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most elfogadott összekapcsolási forgalmi díjak a korábbiakhoz képest átlagosan 16 százalékos csökkenést mutatnak: így például a helyi híváskezdeményezési díj csúcsidőben percenként nettó 3,70 forintba kerül a korábbi 4,48 forint helyett, míg csúcsidőn kívül 23 fillérrel kevesebbe, 1,42 forintba.

A regionális híváskezdeményezési díj csúcsidőben 4,87 forintra csökkent a korábbi 5,94 forintról, míg csúcsidőn kívül 1,87 forint, az ezelőtti 2,19 forinttal szemben. Az országos híváskezdeményezési díj csúcsidőben 5,69 forint, míg csúcsidőn kívül 2,18 forint: a korábbi díj 6,89 forint és 2,54 forint volt.

Átlagosan 16 százalékkal csökkennek a hívás végződtetési díjak is: a helyi csúcsidőben percenként 3,20 forint, a regionális 4,38 forint, míg az országos pedig 5,19 forintba kerül. Mérséklődnek a helyi hurok átengedésének nettó havi díjai is: helyi huroknak azt a végződtetést, dugaszoló aljzatot nevezik, ami az előfizető otthonában vagy irodájában található, s amire csatlakoztatják a telefont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.