időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

A politikai kampányok a netre is át fognak terjedni

MNO
2004.02.07. 09:14

Eddig elsősorban az internetes vitafórumok szolgáltak a politikai meggyőzés csatornáiként, ám a szakemberek szerint idén a közszereplőket népszerűsítő újabb online megoldások széles körben elterjedhetnek - közölte a Menedzsmentforum.

A 2002-es magyar választási kampány során több párt is hirdetett a legnagyobb portálokon, ám ezek mennyisége a szakemberek szerint eltörpültek más médiumokhoz képest. A politikusok jelentős része a felmérések szerint nem használja az internetet, és nem tekinti fontos kommunikációs csatornának. Ez persze nem hazai sajátosság, a legnagyobb – politikai – reklámpiacnak számító Egyesült Államokban is hasonló tendencia volt eddig megfigyelhető. Az idei amerikai elnökválasztás ugyanakkor gyökeres változást hozhat, vélik a George Washington University Politika, Demokrácia és az Internet intézetének (IPDI) szakemberei.

A jelöltek éles versenye folytán a televízió után akár a második legfontosabb csatornává is válhat a web a válaszátási csatában, a politológusok szerint ez elsősorban a világhálón zajló rendkívül gyors kommunikációnak köszönhető. A felmérések szerint ugyanakkor a bizonytalan szavazókat ismerőseik, és környezetük tudja leginkább befolyásolni, ezáltal a hagyományos csak kifele áramló üzenetek kevésbé hatékonyak, mint például a mosóporok esetében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.