Tovább növekedhet a Forrás

A korábban kommunikált irányba haladt a tavalyi évben a Forrás Rt., így 578,5 millió forint adózott eredményt ért el, csoportszinten mért árbevétele 2,685 milliárd forint lett.

2004. 02. 12. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A befektetési társaság a tavalyi évben az üzleti tervben megfogalmazott célokat követve sikeresen végrehajtotta portfoliójának első ütemű „letisztítását”. Az egyik legjelentősebb tranzakció a BorsodChem tulajdoni hányad, a cukorgyári csomag és a Cartographia többségi részesedés eladása volt.

A Forrás Rt. kapcsolati igazgatója, Thurzó Csaba a gyorsjelentés kapcsán szerkesztőségünknek úgy nyilatkozott, hogy idén is a tavalyi évhez hasonló stratégiát követ a társaság, azaz a hosszú távú folyamatos hozamteremtés és a részvényesi érték növelése az elsődleges céljuk. A vállalati részesedések várható eladása kapcsán az igazgató hangoztatta, hogy a kisebbségi tulajdoni hányadok mellett idén három nagy részvénycsomagra (Hungaropharma Rt., Tokaj Rt., Antenna Hungária Rt.) koncentrálódik a figyelem.

A Forrás Rt. korábban csatlakozott az ÁPV Rt. által kiírt 25 százalék + 1 szavazatnyi részvénycsomag eladásáról szóló pályázathoz, aminek eredményessége esetén 100 millió forintot meghaladó nyereségre számíthat. A másik két cég tekintetében a vagyonkezelő startégiáját elsősorban a privatizációs elképzelések határozzák majd meg. A Tokaj Rt. és az AH tulajdon esetében a korábban megkötött együttértékesítési szerződés ugyanakkor tovább növeli a Forrás szabadságát. Arra a felvetésre, hogy a nyereségből a törzsrészvények is részesedhetnek-e, Thurzó Csaba közölte: az áprilisban esedékes közgyűlésen a tulajdonosok szavazata erre a kérdésre választ fog adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.