Nagy-Brittaniában 70 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt

A britek 70 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt, legkésőbb 2030-ig, ezzel teremtve lehetőséget a magasabb nyugdíjak biztosításához – írja a BBC Online nyomán a FigyelőNet.

MNO
2004. 07. 19. 16:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb brit vállalati szférát képviselő lobbiszervezet (CBI) szerint a változtatás segítene a kisjövedelmű dolgozóknak, és javaslatuk szerint 2020–2030 között kerülhetne bevezetésre az új rendszer.

A CBI szerint a munkáltatóknak és a dolgozóknak egyaránt foglalkoznia kellene az ötlettel, mivel körülbelül 2051-re a nyugdíjak már a GDP 7,1 százalékát vinnék el, a jelenlegi 6 helyett. A CBI szerint a kormánynak főleg a kis- és középvállalkozásokat kellene biztatnia, és minden jogi segítséget megadnia, hogy nyugdíjalapoknak fizessenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.