időjárás 28°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Herényi: Az MDF bármelyik oldallal hajlandó megállapodni

Ottlik Judit
2006.04.14. 10:10

Megszavazna egy esetleges, a költségvetés helyzetét javító, megszorító intézkedést az MDF, ha az az ország hosszú távú céljait szolgálja – jelentette ki Herényi Károly. A demokrata fórum frakcióvezetője a köztelevízió egyik műsorában arról is beszélt, bármelyik oldallal hajlandóak megállapodni „egyes ügyekben”.

Nem a demokrata fórum, hanem a választók nem akarnak kormányváltást – fejtette ki Herényi Károly a köztelevízió egyik műsorában pénteken. Az MDF frakcióvezetője teljesen jónak és elfogadhatónak tartja az elnökség tegnapi, megerősített döntését, melynek értelmében továbbra is kitartanak azon eredeti álláspontjuk mellett, hogy nem javasolják a visszalépést jelöltjeiknek. Amennyiben a választók kormányváltást akartak volna, „akkor nyílvánvaló, hogy a Fidesz az elsõ fordulóban lényegesebb jobb eredményt ér el. Ez nem történt meg, most már nagyon kicsi a valószínûsége annak, hogy kormányváltásra sor kerülhet, szinte majdnem kizárható” – közölte a frakcióvezető.

A Dávid Ibolya által említett esetleges külső támogatásról szólva Herényi azt mondta, „ennek az a lényege, hogy minden kérdésben egyeztetni kell.” Kifejtette: „egy külsõ kisebbségi kormány támogatásának az a lényege, hogy ezeket a programpontokat (a Fidesz programjainak pontjait – a szerk.) a mi hozzájárulásunk nélkül nem lehet megvalósítani, és mi nem járulnánk ahhoz hozzá, hogy 3500 milliárd forinttal tovább terheljük az amúgy is széttépázott költségvetést.” A külsõ támogatásnak ára a nyolc pont az ára? – tette fel a kérdést a műsorvezető. Igen, különben nincs értelme a dolognak – választolta Herényi.

Az MDF frakcióvezetője a televízióban leszögezte, „egyébként bármelyik oldallal egyes ügyekben hajlandóak vagyunk megállapodni, és hajlandóak vagyunk támogatni, bárki kerül kormányra, hiszen olyan javaslatot, ami az ország érdekeit szolgálja, azt nem lehet visszautasítani csak azért, mert a másik oldal kormánya terjesztette elõ”. Az MDF megszavazna egy esetleges, a költségvetési helyzetet javító, megszórító intézkedést, „ha azt látjuk, hogy hosszútávon az ország érdekeit szolgálják” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.