Veres János szándékosan lefejelte a hírTV kameráját + Letölthető videó

Veres János pénzügyminiszter egy önkormányzati egyeztető fórumról távozván szándékosan lefejelte a hírTV kameráját. A pénzügyminiszter később a televíziónak megerősítette, hogy nem véletlenül történt az eset. A Pénzügyminisztérium sajtófőnöke cáfolta a történteket. Pichler Ferenc szerint Veres nem ért hozzá a kamerához.

MNO
2006. 12. 18. 18:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes önkormányzati érdekképviseleti vezetők, Kósa Lajos és Ódor Ferenc egyeztető fórumot hívtak össze, hogy kormánypárti kollégáikkal közösen lobbizhassanak több pénzért a költségvetés vitájában. Az amúgy is feszült hangulatú egyeztetésre hivatlanul megérkezett Veres János, Lamperth Mónika és Bajnai Gordon is.
A szocialista pénzügyminiszter és Kósa Lajos személyeskedő szóváltását már két órás, hasonlóan hangos vita előzte meg. Kósa Lajos előzőleg közölte, szerinte a jövő évi költségvetés lassú halálra ítéli az önkormányzatokat. A fideszes politikus a településeket ahhoz a futóhoz hasonlította, akitől az edző minden nap egy körrel többet követel, miközben egyre kevesebbet ad neki enni. Veres János szerint viszont nincs több tartalék a rendszerben, tehát át kell alakítani azt.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének fideszes alelnöke, Szita Károly a megszorítások várható következményeiről, az elbocsátásokról beszélt, amikor a pénzügyminiszter azt kiabálta be, hogy a kormány nem küld el senkit. Kaposvár fideszes polgármestere erre így válaszolt: „Miniszter úr ne legyünk már álszentek, persze, hogy nem küldik el csak nem adják oda a bérüket, persze, hogy nem küldik el, csak nem adják oda a normatívát.”

A szegedi polgármester, a megyei jogú városok érdekképviseletének szocialista társelnöke sérelmezte, hogy szerinte az egyeztető fórumon állásfoglalás-tervezetet címén egy pártpolitikai nyilatkozatot osztottak ki az ellenzéki polgármesterek. Botka László tiltakozásul ki is vonult a tanácskozásról.

Kósa Lajos végül cselként értékelte, hogy a meghívottak, tehát a főpolgármester, a budapesti kerületi polgármesterek, a megyei jogú városok vezetői, a megyei önkormányzatok és a kistérségi társulások elnökei helyett a kormány három tagja jelent meg a tanácskozáson, akiknek a fideszes politikus szerint sikerült megakadályozniuk az érdemi vitát. Az egyeztetésről láthatóan idegesen távozó pénzügyminiszter a hírTV kameráján vezette le feszültségét.

Később Veres János szóban is megerősítette, nem véletlenül fejelte le a hírtelevízió kameráját. Mint mondta, az egyeztetésen volt olyan televíziós társaság, amelyiknek nem szeret nyilatkozni.

Késő este a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke, Pichler Ferenc megkereste a Magyar Nemzet Online-t, azzal, hogy „szó sincs ilyesmiről”, nem történt ilyen, a „hírTV hamis információt közöl”. Kérdésünkre, miszerint a felvételen elég nyilvánvalóan látszik, hogy mi történt, azt a választ adta: Veres János „nem ért a kamerához”. A hírTV felvételén viszont hallatszik, ahogy a miniszter feje koppan a kamerán.

(hirtv.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.