időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Több pénzt a kasszába: téves adatok alapján fizettetne az OEP?

Zivkovics Natália
2007.05.16. 22:04

Azonnali vizsgálatot kezdeményeznek a gyógyszergyártók, szerintük ugyanis az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valótlan gyógyszerforgalmi adatok alapján akar velük pénzt fizettetni az államkasszába.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) kapott információink szerint tegnap délután megkapták a gyógyszergyártók levelét, amelyben a cégek vizsgálatot kezdeményeznek, mert szerintük a hivatal téves adatok alapján akar velük pénzt fizettetni az államkasszába.

Január 15-től havonta kell fizetniük a gyógyszergyártóknak aszerint, hogy az adott időszakban az egészségbiztosító mekkora összeget juttatott tb-támogatásként a patikákban kiváltott készítményeikhez. Az első, január 15–31. közötti időszakra április 20-ig kellett teljesíteniük a befizetéseket. Ehhez az OEP közzétette a gyógyszerforgalmi adatokat, azaz hogy mennyi vényköteles gyógyszert váltottak ki a betegek ebben az időszakban. Az adatok az első napra, azaz január 15-re rendkívüli fogyást mutatnak.

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. május 17-i számában)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.