időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Harcikutya-támadás: szakszerű volt a fegyverhasználat

MNO
2009.05.20. 13:16

Szakszerű és jogszerű volt a rendőrök fegyverhasználata, amikor két harci kutya rátámadt egy férfira Győrszentiván kertvárosában – közölte a rendőrség szerdán.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás indult a kutyák gazdája ellen a kedden történt eset kapcsán – mondta Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A vizsgálat során kiderült, hogy a kutyák bekerített udvarból, a kerítésen tátongó lyukon át szöktek ki a közterületre.

A férfi éppen a kerékpárjáról szállt le, amikor a testes állatok rátámadtak, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okoztak neki. A mentők nem tudták megközelíteni a sérültet, ezért kihívták a rendőrséget. Miután a kiérkező rendőrök egyikének is nekitámadtak a kutyák, mindkét rendőr célzott lövéseket adott le. Az egyik kutyát kettő, a másikat egy lövéssel terítették le. Az ártalmatlanná tett állatokat a gyepmester elszállította – mondta Kocsis Tünde alezredes.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.