időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Eltiltotta az UEFA a Loki két játékosát

MNO
2010.06.25. 19:21

A bajnok Debrecenben játszó Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic labdarúgók az UEFA elsőfokú döntése szerint nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. Az UEFA ezért eltiltással büntette a két sportolót.

A két játékos csütörtökön az UEFA székházában vett részt fegyelmi tárgyaláson. Íme a klub honlapján olvasható hivatalos reakció. „A DVSC két játékosa, Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics, valamint jogi képviselőjük, június 24-én, csütörtökön Svájcban, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában fegyelmi tárgyaláson vettek részt, és a Fegyelmi Bizottság elsőfokú határozatában büntetést szabott az említett két labdarúgóra.

A Fegyelmi Bizottság álláspontja szerint, Vukasin Polekszics elmulasztott eleget tenni jelentési kötelezettségének, amikor idejében nem számolt be arról, hogy a DVSC kettő nemzetközi mérkőzése előtt, ismeretlen személyek megpróbálták rábírni a mérkőzés eredményének befolyásolására.

A vizsgálat feltárta, hogy Polekszics elhárította a megkereséseket. Megállapította továbbá a vizsgálat, hogy a mérkőzések kapcsán nem valósult meg bunda. A játékos azonban mulasztást követett el azzal, hogy a megkeresésekről nyomban nem tájékoztatta az illetékeseket, így a jelentési kötelezettség elmulasztása miatt marasztalták el. Polekszicset e mulasztása miatt, 2012. június hó 30. napjáig eltiltották a labdarúgástól és 10 000 euró pénzbüntetéssel sújtották.

A másik játékos, Mészáros Norbert esetében az UEFA hasonló esetet gyanít, egy mérkőzéssel kapcsolatban. Mészáros Norbert semmilyen megkeresést nem ismert el, az eljárás során végig és most is következetesen vallja, hogy egyetlen mérkőzéssel kapcsolatban sem keresték meg, így nem követte el a jelentési kötelezettség elmulasztását sem. Az ezzel kapcsolatos bizonyítékainak előterjesztésére csak az eljárás későbbi szakaszában nyílik lehetősége. Mészárost elsőfokon az UEFA Fegyelmi Bizottsága 2011. december hó 31. napjáig terjedő eltiltással és 7000 euró pénzbüntetéssel sújtotta.

Mindkét játékos igénybe veszi a rendelkezésre álló fellebbezési lehetőséget. Vukasin Polekszics arra hivatkozik, hogy a kísérletet elhárította, bizonyítottan nem történt semmiféle fogadási csalás; Mészáros Norbert pedig azt kívánja igazolni a fellebbviteli eljárásban, hogy egyáltalán nem került kapcsolatba semmiféle mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel. A DVSC vezetői hozzátették az ügyhöz: minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a játékosok másodfokon elérjék büntetésük enyhítését, illetve eltörlését.

A két játékos jogi képviselője elmondta: az UEFA Fegyelmi Bizottságának eljárása során az volt megállapítható, hogy egyetlen DVSC-mérkőzéssel kapcsolatosan sem valósult meg vesztegetés, fogadási csalás, vagy a mérkőzés befolyásolása, amelyet többek között az UEFA nemzetközi fogadási monitoring rendszere is igazolt.”

(dvsc.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.