időjárás 24°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Félmilliót akartak szerezni fenyegetéssel

MNO
2010.06.21. 12:01

Elfogtak a pásztói rendőrök három embert, akik zsaroltak egy bujáki nőt, a neki kölcsönadott 50 ezer forint helyett fenyegetéssel 500 ezer forintot akartak visszakapni – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

Kiss Andrea ismertette: a 33 éves bujáki nőt az élete és testi épsége elleni fenyegetésekkel már áprilistól próbálták rákényszeríteni arra, hogy az általa korábban kölcsönkapott 50 ezer forint helyett 500 ezer forint készpénzt adjon nekik vissza. A sértett időközben 25 ezer forintot fizetett ki a Jobbágyiban élő zsarolóknak, egy 43 éves nőnek és 39 éves élettársának, de a tartozás összege nem csökkent, a fenyegetések pedig folytatódtak – tette hozzá.

A bujáki háznál péntek késő este megint megjelent a jobbágyi nő élettársa az édesanyjával, akiket ekkor már a helyszínen értek tetten a pásztói kapitányság bűnügyi nyomozói – mondta a sajtóügyeletes. Ezután a lakásán elfogták a 39 éves férfit is. Mindhármuk ellen eljárást indítottak, a férfit őrizetbe is vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölte a sajtóügyeletes.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.