időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Hatalmas fogás: droglabort találtak Szarvason + Videó

MNO
2010.06.13. 08:32

Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók a Békés megyei Szarvason – tájékoztatott a rendőrség vasárnap.


Egy miskolci közterületi ellenőrzéstől visszagöngyölített szálak egészen a Körös holtága mellé vezettek. A Miskolci Rendőrkapitányság itt őrizetbe vett pénteken két gyanúsítottat, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélést a törvény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetheti – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az előzmények kapcsán kifejtette: egy miskolci közterületi ellenőrzésnél a járőrök az utcán éjszaka hátizsákkal sétáló fiatalokra figyeltek fel, akik vadkender (Canabis sativa) palántáit vitték magukkal. Az események ettől kezdve felgyorsultak: a Miskolci Rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkaptányság felderítő osztályának nyomozói a Bükk bevetési alosztállyal kiegészülve június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz. Gy, és a 30 éves L. A. Békés megyei férfiakon.

A két férfit a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói jelentős mennyiségre elkövetett, kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speedport, hasisgyantát és „leszüretelt” marihuánatöveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot – ismertette a szóvivő a részleteket.

Hozzátette: az ügy érdekességeként említhető, hogy az egyik „vásárló” által pénz helyett letétbe adott nagy értékű Breitling karórát a nyomozók szintén megtalálták az őrizetbe vett dealernél. A büntetőeljárásban a miskolci nyomozók már több személyt hallgattak ki gyanúsítottként, az ügyben egyébként további nyomozati cselekmények várhatók – jegyezte meg a szóvivő.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.