Aranyérmeket nyert Takács Mária

Masters Eb-n szerzett szerdán aranyérmeket Takács Mária, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes súlyemelő, a magyar sportági szövetség újdonsült főtitkára.

MNO
2011. 06. 01. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az edző-édesapa, Takács István a németországi Heinsheimben zajló esemény színhelyéről az MTI-nek elmondta, hogy nagyobbik lánya a 45–49 évesek között, a plusz 75 kilogrammban végzett az élen súly- és korcsoportjában világcsúcsokkal. A REAC Sportiskola versenyzője 75 kg-os szakítás után lökésben 87, majd 88 kilóval, összetettben pedig 163 kg-mal ért el új rekordot.

A húg, a Kecskeméti TE-t képviselő Takács Erika is remekelt: a versenyszerű súlyemelést 15 esztendő után újrakezdő egykori világbajnoknő a sportági „mesterek” mezőnyében a 39–44 éveseknél szintén ólomsúlyban indulva lett háromszoros Európa-bajnok 65, illetve 90 kilogrammos fogásnemi produkciók nyomán 155 kg-os teljesítménnyel összetettben is. A magyar szövetség honlapja szerint a masters Eb-n aranyérmesként végzett 56 kg-ban az 1945-ös születésű Kasza György 103 kilós összteljesítménnyel, és a válogatott szövetségi kapitánya, az 1954-ben született Pátrovics Géza is, aki a 62 kg-os súlycsoportban 168 kilogrammra volt képes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.