Méhtámadás végzett a disznóval

Disznót öltek méhek az Egyesült Államokban, méghozzá óriásit: egy csaknem féltonnás sertést.

MNO
2011. 09. 16. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset Arizona déli részén történt. Farmerek megpróbáltak eltávolítani egy mázsás méhkast, ám közben kirajzott belőle negyedmilliónyi úgynevezett afrikanizált avagy gyilkos méh és rátámadt a közeli állatokra, emberekre. Az előbbiek húzták a rövidebbet, a Franklin nevű kan disznót két órán át döfködték a méhek fullánkjaikkal, mígnem az állat nem bírta tovább és elpusztult. Egy csaknem 4 mázsás vemhes emsét szintén súlyos támadás ért, annyira összecsípték a méhek, hogy kómába esett és elveszítette malacait.

Egy héttel ezelőtt Arizona északi részén csípett össze vagy ezer gyilkos méh egy 49 éves férfit, aki azóta is kórházban van, csütörtökön pedig Dél-Karolina állam Santa Ana városában juttattak kórházba négy férfit. Abban a támadásban 60 ezer méh vett részt, a védekezésben pedig a rendőrség is: lezárta az érintett utcát és kiürített több épületet, míg méhészek el nem távolították a kast.

A gyilkos méhek mérge azonos a házi méhekével, de ezek a rovarok sokkal agresszívebbek, kitartóbban támadják, üldözik áldozatukat, és ha az vízbe menekül, képesek több percen át felette repkedni, hogy kivárják felbukkanását és ismét rátámadhassanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.