Nyílt nap a Nemzeti Színházban

Nyílt nappal indul az évad a Nemzeti Színházban szeptember 17-én, szombaton; az érdeklődőket nyílt próbákra, koncertekre és kiállításokra várja a színház társulata.

MNO
2011. 09. 10. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton 14 órától várják a Nemzeti Színház parkjában, belső tereiben és titkos zugaiban az immár hagyományos évadindító nyílt napon a színház iránt érdeklődőket. Délután 14 és 18 óra között félóránként tartanak tárlatvezetést Szüts Miklós festőművész kiállításán a színház díszletfestő műtermében, valamint Medvigy Gábor szüts című filmjét is láthatja a közönség. Délután 14 órától A Pecsenyehattyú és más mesék címmel a győri Vaskakas Bábszínház előadása látható Pelsőczy Réka rendezésében a Kaszás Attila Teremben. Ugyanebben az időpontban Klasszikusok új fordításban címmel rendhagyó irodalomórán vehetnek részt a nézők Nádasdy Ádámmal a Gobbi Hilda Színpadon. A nagyszínpadon Liszt és kortársai címmel az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet délután, majd színpadtechnikai bemutatót is tartanak. Az előcsarnokban roma festőnők kiállításának megnyitója, a Gobbi Hilda Színpadon Bagázs-sanzonest címmel a Magyar ünnep című előadás „bagázsa” örökzöld sanzonokat énekel. Majd Molière A fösvény című darabjának nyílt próbája zajlik Rába Roland rendező vezetésével, jelnyelvi tolmácsolással.

Este hét órakor Turay Balázs Hidegvérrel című fotókiállításának megnyitóját tartják a színpad előcsarnokában. A Gobbi Hilda Színpadon a programokat Závada Pál és a Szakértők koncertje zárja. A nagyszínpadon öt órától a Romagyilkosságok dokumentumdráma-pályázat eredményhirdetése és felolvasószínház várja a közönséget, este pedig az Évad nézője díjat adják át, valamint G.B. Shaw Szent Johanna című darabjának nyílt próbáját láthatják az érdeklődők Alföldi Róbert rendező vezetésével, szintén jelnyelvi tolmács közreműködésével.

A nagyszínpadi programok között a közönség verset tanulhat jelnyelven a 90 decibel project munkatársainak segítségével. Emellett kulisszajárás, társasjáték, sportfoglalkozás és villámrandi a színészekkel, jelmezpróba várja az érdeklődőket. Továbbá megvásárolhatók a Színműtár sorozat könyvei és a színház egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget kínál. A tavalyi magyar évad után a Nemzeti Színházban 2011/2012-ben klasszikus művek bemutatására készülnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.