Termálvízben ízlelhetik meg a sört

Több mint harmincféle sört ízlelhetnek meg, valamint termálvízben fürdőzhetnek az érdeklődők az első alkalommal megrendezendő Sóstóbeerfeszt fesztiválon Nyíregyházán.

MNO
2011. 09. 21. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken kezdődő háromnapos rendezvény középpontjában az alkoholos nedű áll, abból is a legjobb minőségű és legfinomabb fajták, így angol, német, belga, cseh, valamint magyar meggyízű sört töltenek majd a csaposok a látogatók korsóiba.

A hagyományteremtő szándékkal rendezett esemény szerdai sajtótájékoztatóján Podlovics Roland, a szervező Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Parkfürdő területén már építik azt a csaknem 800négyzetméteres sátort, ahol a sörözés örömeinek lehet majd hódolni. A rendezvényre belépőjegyet váltók ingyen vehetik igénybe a fürdő termálvizes medencéjének szolgáltatásait.

Az ünnepélyes megnyitó péntek délután három órakor lesz, a fürdőzés és sörözés mellett pedig zenei program szolgálja a felhőtlen szórakozást: az Everdance és a Folk Error mellett színpadra lép Zentai Edit és a Gagarin Tours. A rendezvényt motoros felvonulás, Fábry Sándor előadóestje és a lemezlovasok által vezényelt retrodiszkó színesíti.
Podlovics Roland hozzátette: a szervezők számos gazdálkodó cég és társaság képviselőit hívták meg a fesztiválra. A nem titkolt szándékok szerint egy, a müncheni fesztiválhoz hasonló közösségi teret szeretnének kialakítani, ahol fontos szerep jutna a kapcsolatépítésnek.

A program emellett teret biztosít egy, a Sóstó szépítését célzó magánkezdeményezésnek, amelynek keretében 32 platánfacsemetét ültetnek el a Sóstói tó hátsó sétányánál. Az ültetés tényét a fasor középen elhelyezett sziklára erősített réztábla fogja megőrizni az utókornak; ezen helyet kap a hozzájáruló személyek nevein túl egy idézet, amelyet általános iskolásoknak kiírt pályázatra beérkezett versek, idézetek közül választottak ki a szervezők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.