Elindult a viaNovo.hu

VAMÁ
2000. 05. 21. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan strukturálódik a hétköznapi tartalomszolgáltatói piac Magyarországon. Lesz auditálás, vagyis a bejelentkezések, látogatók számának hiteles regisztrálása, és egyre nagyobb lesz a hirdetéstorta, aminek cikkelyein a szolgáltatók megosztozhatnak. A felnőtté válás idejét élő piacon pedig megjelenik a nagytőke. Áprilisban tőkeemelésről, bevásárlásról, májusban cégalapításról szólt a történet. Óriásplakátok az utak mentén és egy új honlap a világhálón. A viaNovo.hu. A portálszolgáltatások beindítását és fenntartását az eEurope Media Inc., határozta el, amely mögött nagynevű szakmai és pénzbefektetők állnak. Mások mellett a CBS, a ViaCo, az Infinity Media, a Go2 Net, a Cox Internet Media, a Merril Lynch, a Solomon Brothers. Nagy amerikaiak, nagyban dolgoznak. Az eEurope Media Inc., által százhuszonötmillió forint alaptőkével létrehozott viaNovo.hu Rt. százhuszonötmillió forintos reklámkampánnyal indít, hiszen kimondott feladata a világhálót böngésző fiatalok – mint célközönség – elhódítása a többiektől. A kíváncsiságot mindenesetre sikerült felkelteni: a lapot indulása napján, május másodikán oly sokan látogatták, hogy – mint azt Várdy Zoltán ügyvezető egy sajtótájékoztatón elmondta – hirtelen meg kellett négyszerezni a kiszolgálók kapacitását. A terv az, hogy év végére elérik a huszonötezer fős regisztrált látogatólétszámot. Ennek érdekében a sokféle kényelmi szolgáltatást nyújtó ingyenes villámlevélposta mellett igyekeznek vonzó tartalomszolgáltatásokkal előállni. Május kilencedikén már van pszichológusuk, orvosuk, szexológusuk. De a központ a programajánló, amely első blikkre vonzónak, áttekinthetőnek látszik. Könnyű benne a keresés, és nem Budapestre koncentrál, benne vannak (lesznek) a megyeszékhelyek, és lassan a többi település mozi-, színház-, étterem- és egyéb kínálatai. De erről mindenki gyorsan kialakíthatja a saját véleményét. (http://www .vianovo.hu)Az eEurope Media Inc. regionális tartalomszolgáltatóvá kíván válni. Terve az, hogy még az idén további két közép-európai országban, majd sorra mindegyikben, és tovább keletre, Ukrajnában, Oroszországban is felállítja a viaNovo-honlapot. A cég vezetői szerint az üzleti cél elsősorban a honlap reklámhordozóként való hasznosítása, ehhez kell a sok rendszeres látogató. Akikért a viaNovo.hu gárdájának önmagával is meg kell küzdenie. Hiszen nem szívesen jár vissza az ember olyan világháló-állomásra, ahol minden lap letöltéséhez kilenc „kuki” adódik hozzá – igaz, grátisz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.