Tart a szociális tárca átszervezése

2000. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még kérdéses, hogy Pál Lajos, a Szociális és Családügyi Minisztérium (SZCSM) munkajoggal foglalkozó helyettes államtitkára elfogadja-e a Gazdasági Minisztériumban (GM) számára felajánlott pozíciót, ugyanis nem egyezik korábbi beosztásával (a munkajogi kérdések egy jelentős része ugyanis átkerült a GM-hez a kormányátalakítás során). Ha Pál Lajos nem vállalja a felajánlott tisztséget, akkor valószínűleg a szociális tárcánál marad.Döntésének függvénye, hogy az SZCSM-hez egy vagy két új helyettes államtitkárt neveznek ki. Annyi biztos, hogy az eddig a szociálpolitikát és családpolitikát felügyelő helyettes államtitkár, Lakner Zoltán területe szétválik, amelyet az új helyettes államtitkárral irányítanak majd közösen.A leendő helyettes államtitkár vagy államtitkárok személyéről Harrach Péter szociális és családügyi miniszter egy héten belül dönt. Lapunknak elmondta, hogy az Őry Csaba helyére kinevezett politikai államtitkár, Szemkeő Judit esetében fontos volt ugyan, hogy MKDSZ-es legyen, a helyettes államtitkár(ok)nál azonban ez nem lesz szempont. Itt pusztán a szakmai tudás számít – mondta a miniszter.Lapunk úgy tudja, hogy minisztérium átszervezése után nagyobb szerepet kap majd a nemzeti családpolitikai koncepció végrehajtása. Ezenkívül önálló főosztály foglalkozik majd idősüggyel és a fogyatékosügy kezelésével. Megerősítik továbbá az esélyegyenlőséggel foglalkozó nőképviseleti titkárságot is. Az átszervezés után kialakítják a szociális ellátások és támogatások középszintű ellenőrzését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.