Kormánypárti győzelem

2000. 09. 11. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz jelöltjét választották meg a Nógrád megyei Dorogháza új polgármesterének a vasárnap megrendezett időközi helyhatósági választáson. Sokak meglepetésére hat polgármester és 28 képviselőjelölt vett részt a megméretésen. A hajdani bányásztelepülésen az volt a voksolás tétje, hogy leváltják-e a falu eddigi vezetését.Az 1269 fős településen az 1050 választásra jogosult mintegy 64 százaléka adta le voksát. A polgármesteri tisztségre az előzetes latolgatások szerint a legnagyobb eséllyel az MSZP-s támogatással függetlenként indult Bakos Albert, illetve Pilmayer Nándorné, a Fidesz-Magyar Polgári Párt jelöltje pályázott. Végül nagyarányú kormánypárti győzelem született, ami nemcsak a polgármester személyében, hanem a hétfős képviselő-testület öt kormánypárti tagjának a megválasztásában is megnyilvánult.Pilmayer Nándorné 265 szavazattal nyerte el a polgármesteri tisztséget a milliárdos beruházásokra készülő faluban. A környékbeliek lapunk munkatársának elmondták: nagy várakozásokat fűznek a polgármester asszony személyéhez, és elvárják tőle, hogy fellendítse a csökkenő lélekszámú falu közéletét és javítsa gazdasági eltartóképességét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.