Ingyenes oktatás kispapáknak is

2000. 10. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most megkezdődött tanévtől azok az állami felsőoktatási intézményben, költségtérítéses formában tanulók, akik gyermekük után gyest, gyedet, gyermeknevelési támogatást (gyetet) vagy terhességi gyermekágyi segélyt kapnak, mentesülnek a költségtérítés megfizetése alól. Ha már befizették a pénzt, az intézménytől kérhetik annak visszatérítését.M ódosította a kormány a felsőoktatási intézményekben fizetendő díjakról, illetve a hallgatóknak biztosított juttatásokról szóló kormányrendeletet – tájékoztatta lapunkat Szövényi Zsolt, az Oktatási Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Mint mondta: a módosításra családpolitikai megfontolásokból került sor.A főosztályveztő-helyettes elmondta: a szeptemberben megkezdődött tanévtől azok, akik állami felsőoktatási intézményben költségtérítéses képzésben vesznek részt és szeptemberben a beiratkozáskor gyest, gyedet, gyetet vagy terhességi gyermekágyi segélyt kapnak, az egész félévben mentesülnek a költségtérítés megfizetése alól.Vonatkozik ez az alap- és a szakirányú képzésben részt vevőkre is, attól függetlenül, hogy nappali, levelező, esti vagy távoktatási formában tanulnak. A költségtérítés alóli mentesség minden esetben arra a személyre vonatkozik, aki a támogatást felveszi, függetlenül attól, hogy férfi-e vagy nő.Azoknak, akik nem tudtak erről a lehetőségről, és már befizették a tandíjat, a tanulmányi osztályon kell kérniük a pénz visszatérítését. Ehhez be kell mutatniuk a gyes, a gyed, a gyet vagy a terhességi gyermekágyi segély felvételéről szóló igazolást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.