Kevesebb erőszak az adókon

2000. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erőszak megjelenítését tekintve a közszolgálati adók teljesítménye sokat javult a közelmúltban – jelentette ki Körmendy-Ékes Judit, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke. A kereskedelmi tévétársaságok többsége is előrelépett annyiban, hogy jelzik: a műsor tartalmaz-e a „gyermekekre veszélyes” képsorokat.Az ORTT jelentős eredményt ért el, mert sikerült elindítani a társadalmi gondolkodást arról, hogy milyen hatást gyakorol a média a gyermekek fejlődésére – jelentette ki az ORTT elnöke annak kapcsán, hogy holnaptól háromnapos konferenciára kerül sor a témában.Polt Péter legfőbb ügyész elmondta: még az országgyűlési biztos helyetteseként felügyelt a gyermekek alkotmányos jogainak érvényesülésére. Meggyőződése azonban, hogy az ügyészségnek is fontos feladata a gyermekek és az ifjúság jogainak védelme és tiszteletben tartása, álljanak akár a sértett, akár az elkövető oldalán. Az internet terjedését hasznosnak nevezte, felhívta viszont a figyelmet arra, hogy a világhálónak szerepe van olyan dolgok terjedésében, amelyek egyértelműen rossz irányba befolyásolják a gyermekek fejlődését. Példként említette a pornográfia terjedését.– Jövőre először szerepel majd a költségvetésben nevesített fejezetként olyan tétel, ami a médiából áramló erőszak visszaszorítását célozza – jelentette ki Kuna Tibor, az Ifjúsági és Sportminisztérium projektigazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.