A szociális munka napja

2000. 11. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter szociális és családügyi miniszter arra kéri a szociális intézmények fenntartóit, hogy a 14. havi, rendkívüli bérjuttatást mihamarabb fizessék ki a dolgozóknak. Az erre fedezetként szolgáló összeg már mindegyikükhöz megérkezett.– A szociális területen dolgozók fizetése hosszú idő óta olyan alacsony, hogy az csak a gondozottakéhoz hasonló életformát tesz lehetővé – fogalmazott Harrach Péter azon az ünnepségen, amelyet a november 12-i szociális munka napja alkalmából első ízben tartottak meg. Örömét fejezte ki, hogy a rendkívüli bérkiegészítéssel sikerült valamelyest csökkenteni a bérlemaradást.Mint ismert: a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók egyrészt a 13. havi bérükkel megegyező összeget, másrészt további 19 600 forintot kapnak. A kiegészítés nemcsak az állami és önkormányzati, hanem az egyházi és civil fenntartású intézmények dolgozóit is érinti.Egyes helyeken már megkezdték a dolgozóknak a pénz átutalását. Harrach Péter reméli, hogy ahhoz legkésőbb a jövő héten mindenki hozzájut. Mint mondta: egyetlen intézménytől sem érkezett olyan jelzés, miszerint akadálya lenne az átutalásnak. Hangsúlyozta: jövőre folytatódik a szféra felzárkóztatása, többek között a minimálbér emelésével. Emellett 2001-ben a középfokú végzettségűek tizenöt, a felsőfokú végzettségűek húszszázalékos emelésre számíthatnak.Az ünnepségen Harrach Péter Pro Caritate-díjat és emléklapot adott át a munkájukat kimagaslóan végzőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.