Az idén létrejön a NIT

2000. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ifjúsági szervezet megállapodott abban, hogy idén mindenképpen megalakítja a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot (NIT), függetlenül attól, hogy abban minden érintett szervezet részt vesz-e. A megállapodáshoz csatlakoztak a történelmi egyházak és felekezetek, a magyarországi kisebbségek, a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak ifjúsági szervezetei, az Országos Gyermek és Ifjúsági Parlament (OGYIP), valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája – tájékoztatta lapunkat Prácser László, az OGYIP elnöke.Azt nem lehet egyelőre tudni, hogy a Magyar Gyermek és Ifjúsági Tanács (Magyit), valamint az Országos Középiskolai Érdekképviselet (OKÉ) – az a két szervezet, amely korábban felállt a tárgyalóasztaltól – társul-e a NIT-hez. Az ifjúsági szervezetek ma ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy tisztázzák a vitás kérdéseket. A megbeszélésen várhatóan mind a két szervezet megjelenik. Mint azt megírtuk: a Magyit legfőképpen a tervezett egységes ifjúsági képviselet szervezeti felépítését kifogásolta. Az akkori terveket antidemokratikusnak tartotta, s úgy vélte, hogy előre eldőlne, kik irányítanák a NIT-et. Az OKÉ azt sérelmezte, hogy az új szervezetben súlyukhoz képest nem kapnának megfelelő szerepet.Prácser László elmondta: elképzelhető, hogy az ifjúsági szervezetek álláspontja módosul a kritika hatására a mai tárgyaláson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.