BS: megkezdődött a kármérséklés

2000. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a kormány a méltányossági kármérséklés kifizetését a Budapest Sportcsarnok tavalyi leégésekor károsult kereskedőknek. Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára elmondta: 315-ből 184 kereskedő fogadta el a kormány ajánlatát, amely szerint a szakértő által ellenőrzött kár egyharmadát megtéríti az állam, ha a kereskedő eláll a pertől. A 184 árus kárának egyharmada összesen 191,3 millió forint. A szakértők folyamatosan ellenőrzik a bizonylatokat – mondta Szakács Imre. Eddig mintegy ötven megállapodás született, s ma további 40-50-et köthetnek. Azok a kereskedők, akikkel még ezen a héten megállapodnak, jövő hét elején megkapják a pénzüket. Az államtitkár hangsúlyozta: mindenkinek, aki időben beadta a szükséges okmányokat – a határidőt az árusok kérésére egy hónappal meghosszabbították –, december 15-ig a számláján lesz az öszszeg.Szabóné Tóth Ágnes, a Népstadion és Intézményeinek gazdasági igazgatója elmondta: eddig minden árus elfogadta a szakértő által megállapított kárösszeget.Somogyi László, a BS-tűz Károsultjaiért Egyesület elnöke elmondta: a karácsonyi vásár december 2-án nyit, így a 15-én érkező pénzt nem tudják áruvásárlásra fordítani, holott sokan ennek reményében fogadták el a kormány ajánlatát. Érthetetlennek tartja, miért tartott egy évig az ügy. Kifogásolta azt is, hogy a megállapodás szövegéhez továbbra sem jutott hozzá az egyesület, így a kereskedők jogi tanács hiányában úgy írták alá a szerződést, hogy okirat-hamisítást követtek el. Nyilatkoztak ugyanis arról, hogy követelésüket nem hárították át másra, ám ezt korábban az egyesület felé megtették. A problémát sikerült rendezni – tette hozzá –, mert az egyesület lemondott e jogáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.