Késedelem a BS kereskedőinek ügyében

2000. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több esetben valóban csak decemberben fizetik ki a Budapest Sportcsarnok leégésekor kárt szenvedett kereskedők kárenyhítését, mert a képviseletükben eljáró egyesület nem biztosítja időben a szükséges iratokat – jelentette ki az ifjúsági és sportminiszter.Az egyszerű és egyértelmű esetekben haladéktalanul megkezdődnek a kifizetések – mondta Deutsch Tamás. Hozzátette: több esetben ez várhatóan csak decemberben történhet meg, az egyesület ugyanis nem biztosítja időben a szükséges iratokat, így az igazságügyi szakértő lassabban halad. A késedelem okaként említette azt is, hogy a kárenyhítés igénylésének határidejét a kereskedők kérésére egy hónappal meghosszabították.– Egyetlen vizsgálat sem igazolta az állam vagy a Népstadion és Intézményei felelősségét a tűzesetben, így nekik kártérítési kötelezettségük sincs – mondta. Ezért az ifjúsági tárca a kormány nevében a lehető leggyorsabban és legméltányosabban járt el, amikor felajánlotta, hogy a kár egyharmadát kifizeti. Somogyi László, az egyesület elnöke úgy vélte: az egyesületnek semmi köze a késedelemhez, a kért adatokat ugyanis a lehető leghamarabb rendelkezésre bocsátották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.