Néhol késnek a pénzek

2000. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatos a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók 14. havi, rendkívüli, egyszeri bérkiegészítésének kifizetése. A legtöbb helyen már átvehették a pénzt a munkavállalók, néhány intézményben azonban még tart a fizetés – tájékoztatta lapunkat Kónya Gusztávné, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Elmondása szerint főként Bács-Kiskun megyei önkormányzati intézményeknél tapasztalható késedelem, de a pénzek kiutalása már ott is megkezdődött.Egyeztetést tartottak ez ügyben a szociális ágazatot képviselő szakszervezetek és a Szociális és Családügyi Minisztérium képviselője. Ott több szakszervezet is jelezte, hogy egyes önkormányzatok visszatartják a pénzt, s csak később szándékoznak fizetni. Szemkeő Judit, a minisztérium politikai államtitkára jelezte: azok a dolgozók, akik nem kapták meg a rendkívüli juttatást, jelezhetik a problémát a tárcánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.