Pluszpénzek egyszerre

2000. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szociális területen dolgozók a 14. havi rendkívüli juttatással együtt kapják meg a bruttó 19 600 forintot, amelynek odaítéléséről kedden döntött a kormány. A pénzeket várhatóan november 12-e, a szociális munka napja környékén, de mindenképpen még november hónapban vehetik át – jelentette ki Harrach Péter szociális és családügyi miniszter.A 19 600 forintos pluszpénzre az nyújt fedezetet, hogy a 14. havi juttatásra elkülönített 6,3 milliárd forintot nem használták fel teljesen, így a maradványt szétoszthatják. A közel húszezer forintot minden olyan szociális területen dolgozó megkapja, aki részesül 14. havi juttatásból. Ez az összeg megegyezik a 13. haviéval: a pótlékokkal megemelt bérrel. A pluszjuttatásokból mintegy 63 ezer állami, önkormányzati, társadalmi és egyházi szervezet dolgozója részesül. A zárszámadási törvény jóváhagyásának csúszása miatt veszélybe került a kifizetés, ám Harrach Péter reméli, hogy a szociális munka napja környékén, de mindenképpen még novemberben megkaphatják a pénzt a dolgozók. Elmondta: jövőre a szociális ágazatban dolgozó, középfokú végzettségű munkavállalók bére tizenöt, a diplomásoké mintegy húsz százalékkal emelkedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.