Tárcát váltott a zánkai tábor

2000. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oktatási tárca helyett az ifjúsági gyakorolja a jövőben a tulajdonosi jogokat a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum felett. Ezután az ingatlanvagyon kezelői joga is a Zánka Kht.-é lesz. Az erről szóló megállapodást Pokorni Zoltán oktatási, Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, Bogó Ágnes, a kht. igazgatója és Molnár Zoltán, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyoni igazgatója látta el kézjegyével.Deutsch Tamás elmondta: az egykori úttörőtábor 1975 óta fogadja a gyerekeket, 1996 őszétől a kht. üzemelteti. Jelenleg háromezer szálláshelye van, az idén 274 ezer vendégéjszakát töltöttek el a létesítményben, ennek 65 százaléka közhasznú üdültetés volt. A költségvetésből a létesítményre fordított öszszeg a következő két évben tovább nő, s meghaladja majd a hétszázmillió forintot. – A kht.-n keresztül továbbra is szem előtt tartják a közhasznúságot és a szociális érzékenységet – ígérte a miniszter.Bogó Ágnes elmondta: a többletforrásból várhatóan bővítik a férőhelyek számát, emellett a szálláshelyek és a szolgáltatások színvonalát is javítani szeretnék. Hozzátette: megkezdődik az üdülőcentrum hosszú távú fejlesztése. Céljaik között említette a fogyatékos gyermekek kedvezményes üdülését és a zánkai tábor nemzetközi találkozóhellyé fejlesztését.– A mintegy kétszáz hektár területű Balaton-parti üdülőcentrum az utolsó, még állami kézben lévő, az ifjúság üdültetését szolgáló intézmény, ezért fontos szerepet kell betöltenie – mondta Pokorni Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.